Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πίτσα Μαργαρίτα .....ή κάτι τέτοιο


Καλημερούδια!!!
Χτες η μέρα πήγε αρκετά καλά! Συμπλήρωσα 23 πόντους, έχασα άλλα 200γρ παρόλο που ξεκίνησαν οι….δύσκολες μέρες ,  πήγα και για περπάτημα όπως κάνω αρκετά συχνά την τελευταία εβδομάδα..
Τι όμορφα που είναι να περπατάς με την αγαπημένη σου μουσική..σε ώρα που άλλοτε θα δούλευες…Βλέπεις πώς είναι ο κόσμος και τις υπόλοιπες ώρες που χρόνια τώρα είχες ξεχάσει..
Το έχετε αναρωτηθεί αυτό ποτέ? Αν πχ κάποιος δουλεύει μέσα σε κάποιο γραφείο κάθε πρωί , έχει χάσει την αίσθηση του φθινοπωρινού, χειμωνιάτικου και ανοιξιάτικου πρωϊνού για χρόνια τώρα…πόσες χαμένες στιγμές….

Λοιπόν σήμερα θα σας περιγράψω τι ετοιμάζω συχνά, μεσημέρι ή βράδυ που θυμίζει κάπως πίτσα και ξεγελάει την γεύση με σχετικά λίγους πόντους και αρκετή……..χορτασίλα!!

Καταρχάς φτιάχνω μόνη μου ψωμί , σύντομα θα αναρτήσω την συνταγή γιατί καθόλου δεν εμπιστεύομαι τα άλευρα που χρησιμοποιούν οι φούρνοι κ τα σουπερ-μαρκετ.
Όχι ότι έχει πολλή σημασία για κάποιους…έτσι κι αλλιώς μία φέτα ψωμί (50γρ) σύμφωνα με το weight watchers είναι πάντα 2 πόντοι.
Χορταίνει όμως το ίδιο το λευκό, τυποποιημένο ψωμί με αυτό που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου? Όχι βέβαια!

Ιδού λοιπόν:

Πίτσα μαργαρίτα .....ή κάτι τέτοιο

100γρ ψωμί (2 ή 3 φέτες ανάλογα πόσο παχιές θα τις κόψετε)
Φρέσκια ντομάτα σε λεπτές φέτες
Κέτσαπ
Ρίγανη
30γρ φέτα
3 φέτες τυρί τοστ

Στρώνουμε το ψωμί σε ένα ταψάκι. 

Προσθέτουμε τις ντομάτες με την ρίγανη και το κέτσαπ.

 Σκορπίζουμε την φέτα και καλύπτουμε με το τυρί του τοστ. 
Βάζουμε στο γκριλ για 10’…..και απολαμβάνουμε!

Φαίνεται τόσο απλοϊκο όμως πολλές φορές με έχει χορτάσει για μεσημεριανό. Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα μανιτάρια και κολοκυθάκια σε φέτες(αφού τα έχετε μαράνει στο τηγάνι πρώτα) ακόμα και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι περασμένο απ το τηγάνι! Φαντασία να υπάρχει!

Σύνολο πόντων 10
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου